JADŁOSPIS
Poniedziałek 13.05.2024r.
Śniadanie: płatki czekoladowe, mleko, bułka kajzerka, masło, serek kanapkowy
Obiad: kalafiorowa, ryż zapiekany z jabłkiem, sok kubuś
Podwieczorek: chleb mieszany, masło, sałata, wędlina, papryka, herbata z cytryną
A-1,7,*
Wtorek 14.05.2024r.
Śniadanie: chleb wiejski, masło, jajko, pomidor, kakao
Obiad: zacierkowa, ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria, kompot, gruszka
Podwieczorek: jogurt owocowy, bułka kajzerka, herbata z cytryną
A-1,7,3,*
Środa 15.05.2024r.
Śniadanie: chleb, masło, pasztet, ogórek, kawa inka
Obiad: biały barszcz, makaron z serem, banan, kompot
Podwieczorek: chleb mieszany, masło, pasta z tuńczyka z jajkiem i szczypiorkiem, herbata z cytryną
A-1,7,3,*,4
Czwartek 16.05.2024r.
Śniadanie: chleb mieszany, masło, ser żółty, keczup, kakao, winogrono
Obiad: grochówka, kasza jęczmienna, pulpety w sosie pomidorowym, sok
Podwieczorek: chrupki kukurydziane, budyń śmietankowy, herbata
A-1,7,*,3
Piątek 17.05.2024r.
Śniadanie: chleb mieszany, masło, wędlina drobiowa, pomidor, kakao
Obiad: pomidorowa z ryżem brązowym, ziemniaki, paluszki rybne, surówka szwedzka, kompot, jabłko
Podwieczorek: pączek, herbata owocowa
A-1,7,*,4
Między posiłkami dostępna jest woda niegazowana.
PRZYPRAWY: pieprz ziołowy, naturalny, sól morska, liść laurowy, ziele angielskie, wegeta naturalna, zioła prowansalskie, bazylia
ALERGENY: 1. zboża 2. skorupiaki 3. jaja 4. ryby 5. orzeszki ziemne 6. soja 7. mleko 8. orzechy (tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacje) 9. seler 10. gorczyca 11. nasiona sezamu 12. dwutlenek siarki 13. łubin 14. mięczaki
*zgodnie z oświadczeniem producentów użyte produkty gotowe ) np. wędliny, kakao, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy....) mogą zawierać śladowe ilości alergenów