JADŁOSPIS

Poniedziałek  13.05.2024r.

Śniadanie: płatki czekoladowe, mleko, bułka kajzerka, masło, serek kanapkowy

Obiad: kalafiorowa, ryż zapiekany z jabłkiem, sok kubuś

Podwieczorek:  chleb mieszany, masło, sałata, wędlina, papryka, herbata z cytryną

A-1,7,*

Wtorek  14.05.2024r.

 Śniadanie: chleb wiejski, masło, jajko, pomidor, kakao

Obiad: zacierkowa, ziemniaki, kotlet schabowy, mizeria, kompot, gruszka

Podwieczorek: jogurt owocowy, bułka kajzerka, herbata z cytryną

A-1,7,3,*

Środa  15.05.2024r.

Śniadanie: chleb, masło, pasztet, ogórek, kawa inka

Obiad: biały barszcz, makaron z serem, banan, kompot

Podwieczorek: chleb mieszany, masło, pasta z tuńczyka z jajkiem i szczypiorkiem, herbata z cytryną

A-1,7,3,*,4

Czwartek  16.05.2024r.

Śniadanie: chleb mieszany, masło, ser żółty, keczup, kakao, winogrono

Obiad: grochówka, kasza jęczmienna, pulpety w sosie pomidorowym, sok

Podwieczorek: chrupki kukurydziane, budyń śmietankowy, herbata

A-1,7,*,3

Piątek  17.05.2024r.

Śniadanie: chleb mieszany, masło, wędlina drobiowa, pomidor, kakao

Obiad: pomidorowa z ryżem brązowym, ziemniaki, paluszki rybne, surówka szwedzka, kompot, jabłko

Podwieczorek: pączek, herbata owocowa

A-1,7,*,4

 

Między posiłkami dostępna  jest woda niegazowana.

PRZYPRAWY: pieprz ziołowy, naturalny, sól morska, liść laurowy, ziele angielskie, wegeta naturalna, zioła prowansalskie, bazylia

ALERGENY: 1. zboża 2. skorupiaki 3. jaja 4. ryby 5. orzeszki ziemne 6. soja 7. mleko 8. orzechy (tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pistacje) 9. seler 10. gorczyca  11. nasiona sezamu 12. dwutlenek siarki 13. łubin 14. mięczaki   

*zgodnie z oświadczeniem producentów użyte produkty gotowe ) np. wędliny, kakao, dżem, keczup, koncentrat pomidorowy....) mogą zawierać śladowe ilości alergenów